Saç ekiminde eskiye göre oldukça büyük bir artış görülmektedir. Ancak bu artışın yanı sıra saç kaybı yaşayan kimseler saç ekim işlemi öncesinde saçların traş edilmesini duyduktan sonra ekim yaptırmaktan vazgeçmektedir. Saçlar traş edilmeden yapılan saçsız traş ekimi de bu durumda tercih edilmektedir.
Traşsız Saç Ekimi Nasıl Yapılır
Ekim için donör bölge belirlenir ve bu bölge traşlanır. Buradan güçlü ve sağlıklı foliküller toplanır. Toplanan bu foliküller hazır hale getirildikten sonra ekim yapılacak bölgeye ekilir. Alım yapıldıktan sonra donör bölgesi ense kısmında kalacağı için herhangi bir yara ve traş izi gözükmez.
Günlük ve sosyal hayata çabuk geçiş yapılması ve donör bölgenin hızlı bir şekilde kapanması traşsız saç ekiminin avantajlarıdır. Ekimin avantajları olduğu kadar dezavantajları da bulunmaktadır. Traşsız saç ekiminde kök sayısı traşlı saç ekimine göre çok olmayabilir. Daha fazla zaman ve emek ister. İşlem yapan ekip donör bölgeyi çok iyi göremeyeceği için homojenlik azalır.
İşlem traş olmadan yapılacağı için deneyim ve uzmanlık gerektirmektedir. Ayrıca hastaların traşsız saç ekimine uygun olup olmadığına bir uzman karar vermelidir. Saç ekimi yapılacak merkezin seçimi oldukça önemlidir.
Traşsız Saç Ekimi Sonrası
Traşsız saç ekiminde iyileşme süreci hem kişiye hem de yapılan operasyona göre değişiklik göstermektedir. Genelde hastalar operasyonun ertesi günü normal hayatına devam etmektedir. İşlemden 1 hafta sonra kabuklar ve kızarıklıklar gideceği için iyileşme kısa sürmektedir.