Sakal açıklığı olan hastalara uygulanan sakal ekimi ile ense, göğüs, kol, bacak vb. bölgelerden alınan greftler açıklık olan alana uygulanmaktadır. İşlemden önce hastanın sakal analizi yapılmakta ve açıklığın boyutu ile ne kadar greft gerektiği belirlenmektedir.
Greftlerin nerden alınacağı sakal analizine göre belirlenir ve bu bölge lokal anesteziyle uyuşturulduktan sonra mikro motor yardımı ile greftler alınır. 1 li ve 2 li sayılarda ayrıştırılan greftler özel bir solüsyon içinde bekletilmektedir.
Sakal açıklığı ve mevcut sakal durumu değerlendirilerek hastanın sakal çizgisi belirlenmektedir. Hastanın da onayı ile birlikte sakalında bulunan sakal telleri veya tüylerinin yönü doğrultusunda özel kanal açıcı slitler ile aynı yön ve açı oluşturulmak kaydıyla tek tek kanallar açılmaktadır.
Sakal ekim aşamasına gelindiğinde ise özel solüsyon içerisinde bekletilen greftlerin ekimi yapılır. Ekim zamanı gelene kadar greftlerin kalanı özel solüsyon içerisinde bekletilmektedir. Ekim tamamlanana kadar geftler sırasıyla çıkarılarak işlem tamamlanır.
Sakal Ekimi Sonrası
Sakal ekimi yapıldıktan hemen hemen 1.5 – 2 hafta sonra ekilmiş olan sakallar dökülür. Bu dökülmelerden 1-2 ay kadar sonra ise tekrar çıkmaya başlar. Ancak bu çıkan sakallar henüz deriyi örtecek kadar değildir. Bunun için en az 6-7 ay kadar geçmesi gerekmektedir. Elbette bu süreler kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Ekilen sakalların tamamen gelişme süreci 1 yılı bulmaktadır.