Günümüzde saç ekiminde uygulanan FUE yöntemi eski FUT yöntemine göre daha fazla tercih edilmektedir. Bunun nedeni Fue tekniğinde köklerin alınacağı donör ( ense, sakal, göğüs, sırt, kol, bacak) bölgelerden daha fazla kök alımı yapılmasıdır.
Fue tekniğinde kökler mikro motor yardımı ile alınmaktadır. Bu sayede köklerin zarar görme durumu yaşanmamaktadır. Donör bölgeler izin verdiği sürece istenen kalite ve sayıda kök alınabilmektedir. Fue tekniğinde donör bölgede oluşan yaralar hızla kendini onarır. Kök almaya yardımcı olan mikro motor ucu sayesinde kalıcı bir iz kalmamaktadır. Eskiye göre daha başarılı ve kaliteli bir şekilde uygulanan operasyon da yaraların hızlı kapanması, kalıcı iz kalmaması, kök kayıplarının önlenmesi büyük avantaj sağlamaktadır.
Tedavi Sonrası Neler Yapılmalı
Tedavi sonrasında ilk bir hafta oldukça önemlidir. Ekim yapılan bölgenin darbe almamasına dikkat edilmeli ve ilk birkaç gün kesinlikle ekim yapılan bölgeye dokunulmamalıdır. Ayrıca ekim yapılan bölge kaşınıyorsa ufak dokunuşlarla kaşıntı giderilmelidir.
Kıyafet giyip çıkarırken ekim yapılan bölgeye dikkat edilmelidir. Hatta gerekirse gömlek gibi kolay giyilip çıkarılabilen giysiler tercih edilmelidir. Bir hafta boyunca şapka ve bere kullanılmamalıdır. İlk gece yatış pozisyonu da yapılan ekim alanına göre hastaya anlatılmaktadır. Birkaç hafta hem havuza hem de denize girilmemesi tavsiye edilmektedir.
Tedavi Sonrası Bakım
Hastanın deri ve saç yapısına göre ilerleyen zamanlarda nasıl bakım yapılacağı hastaya anlatılmaktadır. Bu bakımlar ile saçların kuvvetlenmesi ve çabuk sonuç alınması hedeflenmektedir. Saç ekiminden sonra saçın yıkanması ilk doktorunuz tarafından yapılır. Böylece siz de sonraki yıkamalarınızı kolaylıkla yapabilirsiniz.
Daha sonrasında hasta belirli aralıklarla kontrole çağrılır ve tedavinin sonuçları incelenir. Ortalama 6 ay kadar bakım süresi vardır. Tabi bu hastadan hastaya göre değişiklik göstermektedir. Ancak bakımların eksiksiz uygulanması istenilen sonucu almak için önemlidir.
Saç ekimi sonrasında hasta masa başında iş yapıyorsa ertesi gün işe dönebilmektedir. Çok fazla toz olan ortamlarda ve ağır işlerde çalışan hastaların bir hafta en az işe gitmemesi gerekir.