Bıyık erkeklerde yüzün ifade kimliğini değiştiren önemli bir estetik unsurdur. Bazı hastalarda yara, yanık vb. durumlarda bıyık ekimi ile hastanın yüz mizacında önemli değişiklikler yapılmaktadır.
Fue yöntemi ile yapılan bıyık ekiminde belirli bölgelerden alınan kıl kökleri (greftler) bekletilmeden belirlenen bölgeye ekilir. Uygulama saç ekiminden farklı değildir. Bıyık kılları cilde yakın çıkacaktır bu nedenle de ekimin bu açıyla uygulanması çok önemlidir.
Ense, göğüs, kol, bacak gibi bölgelerden alınan greftler 400-800 kök arasında yeterli gelmektedir. Vücuttan ya da enseden kök alımında iz kalmamaktadır. Vücuttan kök alınması özelliksiz kıllar olduğundan dolayı önemli değildir. Ancak enseden alınan kök sayısı kadar seyrelme olmaktadır. Yapılan çalışmalar 10000 kök alınması durumunda bile fark edilebilecek bir değişiklik olmadığını göstermektedir.
Bıyık Ekimi Sonrası
Bıyık ekimi yapılan alanda ekim sırasında kullanılan iğnelerin batırıldığı yerden çıkan kan pıhtısı nedeniyle koyu kırmızı bir görünüm olacaktır. Bu görünüm ilk banyo sonrasında kaybolur. Bıyık ekimi yapıldıktan sonra bölge 2 gün sonra yıkanır. Yıkama ile pıhtılar temizlenir ve ekilen bıyıklar görünür. Ekimin olduğu alanda kanlanmada artış olabilmektedir. Bunun nedeni ekilen kılların vücut tarafından beslenmesidir. Kıl diplerinde birkaç gün içerisinde sivilce gibi küçük kırmızılıklar görülmektedir. Ancak bu görüntü de birkaç hafta sonra kaybolacaktır.
Bıyık ekiminden sonra kıllar 2-8 hafta içerisinde dökülebilmektedir. Hatta bazen hiç dökülmeyebileceği gibi bazen de bir bölümü dökülebilir. Ancak dökülmeden sonra yerine yeni kıllar çıkacaktır. Ekimden yaklaşık 6-12 ay içerisinde ekimin sonucu alınacaktır.