Kolun üst kısmında arka ve içte bulunan sarkıklıklar bölgesel yağlanma artması ve kilo kaybı sonrasında meydana gelmektedir. Yaşlanma, kilo alıp vermek, yer çekimi, güneşe maruz kalma ve genetik unsurlar deri ve derialtındaki gevşemeyi arttıran sebeplerden bazılarıdır.
Çok fazla deri sarkmasının olduğu durumlarda kol germe tercih edilmektedir. Deri sarkmaları kişiden kişiye değişiklik göstermektedir. Bazen deri kalitesi bozulmakla birlikte bölgesel yağlanma da görülür. Hızlı kilo alıp verenlerde ise genelde sadece deri sarkması olmaktadır. Deri kalitesi iyiyse bazı sarkmalarda sadece liposuction uygulanmaktadır. Ancak deri kalitesinin bozulmuş ve çatlakların olduğu durumlarda kol germe ameliyatı yapılmaktadır. Eğer gerekli ise kol germe ameliyatıyla birlikte liposuction da kombine edilebilir.
Kol germe ameliyatında kolun sarkıklığı ve deformasyonlar ortadan kaldırılmaktadır. Lokal anestezi ya da genel anestezi altında yapılan kol germe ameliyatında kol iç ve arka kısmından deri ve yağ dokusu çıkartılmaktadır. Kesi yeri iki tabaka halinde hem içten hem de dıştan dikilmektedir. Ortalama olarak ameliyat 1-3 saat sürmektedir.
Kol Germe Ameliyat Öncesi
Aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçlar kullanılıyorsa ameliyattan birkaç hafta önce bırakmak gerekir. Ayrıca sigara kullananların operasyondan önce ve sonra birkaç hafta sigara kullanmaması gerekmektedir.
Kol Germe Ameliyat Sonrası
Kol germe ameliyatından sonra ilk önemler kolların yukarıda tutulması gerekmektedir. Kollara özel bir korse ve bandaj takılmaktadır. Hasta bir süre bu korse ve bandajı kullanmaktadır. Ağrılarınız şişlikleriniz ve hafif morarmalar ise birkaç hafta içerisinde tamamen gitmiş olacaktır. Ameliyattan sonra çok hafif izler olacaktır. Hasta sosyal hayatına 2-3 gün içerisinde dönebilmektedir. Birkaç ay mutlaka ağır sporlardan kaçınmak gerekir.